Bruno De Jonghe

Bruno De Jonghe (bas-bariton), studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en het Lemmens Instituut te Leuven waar hij de Hogere Diploma’s voor Zang, Kamermuziek Lyrische kunst en het Meester Diploma optie Zang alsmede de pedagogische diploma’s behaalde.

Hij vervolmaakte zich o.a. bij Chris Van Woerkom, Roland Bufkens, Ronny Lauwers, Vivianne Spanoghe, Loh Sieuw-Tuan, Dina Grossberger, Sandy Stone en Evelyne Bohen.

Als solist trad hij op in binnen- en buitenland met befaamde ensembles en orkesten, in grote passies, oratoria en opera, o.a. met het Festival van Vlaanderen, Muziektheater Transparant… . TV-opnamen waren er met o.a. ‘Paulus’ van F. Mendelssohn te Antwerpen o.l.v. Frank Shipway en in het programma Vuurvogel : “Richard goes Classic” met het VRT-filharmonisch orkest o.l.v. Ronald Corp.

In het Liedgenre werkt hij samen met Helene Luyten, Dirk Herten en Baudouin Machiels.

Hij vertolkte rollen in the Rape of Lucretia van Benjamin Britten, Songfest en Trouble in Tahiti van L.Bernstein, Figaro in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart, Uberto in La serva Padrona G. Pergolesi… .

Hij maakt deel uit van het vocaal kwartet Vocamabile waar de romantische composities de hoofdschotel vormen binnen het muzikale menu voor vocale duo’s , trio’s, kwartetten met pianobegeleiding.

Was zangleraar in verschillende muziekacademies, en gastdocent in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.

www.brunodejonghe.be  www.vocamabile.be

Aanbod: