Evelyne Bohen

Vak: 
Zang, koor

Evelyne Bohen (sopraan) is, overal in Europa, regelmatig te horen in concerten en recitals met symfonische orkesten, kamermuziekensembles of met piano, in een gevarieerd repertorium van opera uittreksels, Franse of Spaanse melodieën, Liederen, …

Samen met gitarist Johan Fostier vormt zij, sinds meer dan tien jaar, het “Duo Almaviva”, waar zij zich vooral toelegt op het Spaans en Latijns-Amerikaans repertorium. Hun CD “Por una canción” is bij haar te bestellen. Onlangs verleende zij haar medewerking aan de CD “Welkom, stranger” met werken van de Belgische componist Lucien Posman. Zij maakt eveneens deel uit van het vocaal kwartet ’Vocamabile’, een kamerensemble dat aanknoopt bij de traditie van het romantisch zangkwartet.

Op de bühne vertolkte zij reeds verscheidene grote rollen, zoals : La Contessa in “Le Nozze di Figaro” van W.A. Mozart, Monica in “the Medium” van G.C. Menotti, Elle in “La Voix Humaine” van F. Poulenc, Lisa in “das land des Lächelns” van F. Lehar, Mimi uit “la Bohème” van G. Puccini, Cio cio San uit “Madame Butterfly” van Puccini, Micaëla uit “Carmen” van Bizet,… onder leiding van o.a. Patrick Peire, Etienne Siebens, Robert Janssens, Jacques Grosjean, Claude Quinet, David Miller…, in samenwerking met ondermeer muziektheater Transparant, vzw “Idée Fixe”en Théâtre Royal de Namur. Daarnaast schitterde zij ook in menig festival in Frankrijk en Spanje.

Als soliste was zij verder te horen in de rol van Helmwige bij de uitvoering van de “Walkyrie” van R. Wagner in de Opera Royal de Wallonie (Luik) en in de productie “Le Roi Arthus” van E. Chausson in de Muntschouwburg. Met groot succes zong zij de hoofdrol ‘Violetta’ in de opera “La Traviata” van G. Verdi tijdens een tournee doorheen Frankrijk en België. Tevens is zij zeer actief in de oratoria, de passies en andere missen van Bach, Vivaldi , Mozart, Haydn, Rossini , Beethoven, Pergolesi , Brahms, Dvórak, Haendel, Orff …

Evelyne Bohen studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Ze behaalde er het Hoger Diploma Zang Opera (Jules Bastin), Lyrische Kunst (Mady Urbain), Notenleer (Specialisatie in hedendaagse muziek), de Eerste Prijs Zang (Concert) en Kamermuziek, en het Pedagogisch Diploma. Zij behaalde eveneens een Master Zang (Dina Grossberger).

Haar ontmoetingen met de pedagogen Victor Demaiffe, Sandy Stone, Qilian Chen, Patrick Peire, Guy Van Waas, Renata Scotto…zijn erg belangrijk geweest voor haar muzikale en technische evolutie.

Evelyne Bohen is leerkracht in verschillende Brusselse Muziekacademies en is docent zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent.

www.evelynebohen.be   www.vocamabile.be

Aanbod: