Joris Vercruysse

Vak: 
dwarsfluit, muziekcultuur

Joris Vercruysse is afkomstig uit Beveren-Leie (Waregem) en start met fluit op 11-jarige leeftijd bij Veerle Secember aan de Stedelijke Kunstacademie van Waregem.

In 2013 wint hij de solistenwedstrijd van Jong Symfonisch Gent (toen Jemoo). Dat gaf hem de kans het ‘fluitconcerto in mi klein’ van F.X. Richter met orkest te spelen. Eind 2013 werd hij laureaat van Belfius Classics en in 2015 opnieuw laureaat van de solistenwedstrijd van Jong Symfonisch Gent. Toen kreeg hij de kans om het ‘concertino voor fluit en altviool’ van Ernest Bloch met dat orkest te spelen. Later dat jaar soleerde hij hetzelfde werk met Brussels Sinfonietta in de Spiegelzaal van het Brusselse Parlement.

Joris behaalde zijn bachelordiploma in 2016 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Carlos Bruneel en rondt zijn master af aan het Institut de Musique et de Pédagogie (IMEP) in de klas van Denis-Pierre Gustin.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Vincent Cortvrint, Frank Hendrickx en Aldo Baerten. Daarnaast deed hij orkestervaring op bij het Nationaal Orkest van België en de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen. Verder vormt hij een duo met pianiste Ye Chen.

Joris is erg gepassioneerd door het lesgeven en is bijgevolg docent fluit, altfluit, piccolo en muziekcultuur aan de Hoofdstedelijke Academie van Brussel.

Aanbod: