Marc Sperber

Vak: 
piano jazz-pop-rock

Marc Sperber werd geboren in 1979 in Ft. Leavenworth, Kansas USA. Hij studeerde jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Diederik Wissels en de bekende jazz-toppianiste Nathalie Loriers. In Nederland studeerde hij bij Frank Giebels

aan het Conservatorium van Maastricht. Daarnaast volgde Marc Sperber ook masterclasses bij jazzgrootheden als Ivan Paduart, Martin Schrak, Stefan Galland en John Rocco. Marc speelt vaak onder zijn eigen naam en als sideman met o.a. jazztrompetist Carlo Nardozza, bassist Bart Denolf en Janos Bruneel en contrabassist Christoph Devissscher. Hij is tevens leader van de bands “Jazz meets Tango”,“Dr. Gumbo” en “Just Frank”.

Tot 2014 was hij als docent piano verbonden aan het stedelijk conservatorium te Brugge. Momenteel is Marc coördinator en pianodocent van de jazzafdeling van de muziekacademie van Sint- Lambrechts-Woluwe en pianodocent in de Hoofdstedelijk muziekacademie Brussel. Dankzij zijn multiculturele achtergrond weet Marc Sperber verschillende stijlen te mixen: van Tango over New Orleans Style tot en met Folk Music. Hij treedt regelmatig op in België, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten van Amerika.

Aanbod: