Margot De Ridder

Vak: 
Zang jazz-pop-rock, groepsmusiceren vocaal jazz-pop-rock

ik ben Margot De Ridder. Ik behaalde mijn masterdiploma jazz- en lichte muziek aan het conservatorium te Gent. Ik componeer voor en zing in verschillende bands, waaronder 'Les Bandits de Belleville' en mijn soloproject 'Mamzelle'.

Als jonge spruit liet ik me in met zingen, dansen en acteren. Ik hield er van om mee te draaien in tv-series en leerde me in musicals uit te drukken op een podium. Naarmate ik ouder werd, groeide mijn interesse in jazz- en popmuziek.

Zingen werd meer en meer mijn favoriete bezigheid. Als zeventienjarige nam ik deel aan Steracteur Sterartiest. Ik leerde er omgaan met time-management, pers en competitiedruk. Tijdens deze hele ervaring werd me duidelijk dat ik me wilde focussen op het verwerven van een rijkere muzikale kennis en op het uitbreiden van mijn vocale mogelijkheden.

Ik besloot me te wagen aan het toelatingsexamen van het conservatorium. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik de kans kreeg om de opleiding te mogen starten. Wanneer je omringd wordt door leerkrachten die jou inspireren, verbreed je je smaak en je visie. Het draagt bij aan je persoonlijkheid, of dat deed het voor mij in elk geval zeker.

Ik geef erg graag les en probeer leerlingen te leren ontdekken wat ze in hun mars hebben. Ik hou van uitdagingen. Jij ook? Aarzel dan zeker niet om je in te schrijven voor de lessen jazz-zang en lichte muziek! copyright foto Peter Criel

Aanbod: