Noah Vanden Abeele

Vak: 
piano, begeleidingspraktijk, improvisatie

Noah Vanden Abeele is een veelzijdige muzikant die zich profileert als componist, pianist en improvisator.

De kruisbestuiving met verschillende kunstvormen is steeds een belangrijke inspiratiebron geweest voor Noah. Zo werkt hij regelmatig samen met dansers, beeldende kunstenaars en acteurs en is hij vaak te gast in culturele centra zoals zoals Bozar zaal-m, Flagey studio 5, deSingel, CC Ten Weyngaert, CC De Ververij, CC De Kroon, enz. In deze projecten kan hij zijn improvisatietalent en creativiteit ten volle benutten.

Sinds 2012 is hij vaste pianist aan het Koninklijk Filmarchief ‘CINEMATEK' waar hij live improviseert op stille film. Na jarenlange ervaring met improvisatie aan de piano heeft Noah zich toegelegd op compositie om zijn eigen muziek uit te werken.

Hij begeleidde gedurende een aantal jaren de klassieke danslessen aan de ‘Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles' en later ook aan de internationale dansschool PARTS

Hij was gedurende 1 week dagelijks te horen op radio 1 (vrt) waar hij live improviseerde op ‘nieuwsitems' gepresenteerd door Korneel Declercq.

Noah volgde lessen aan de muziekacademie te Ronse en zette vervolgens zijn pianostudies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij prof A.Madzar en P. Kuijken waar hij een Master klassieke piano behaalde.
Hij behaalde ook een post-graduaat klassieke piano aan het Conservatorium van Krakau bij prof E. Bukojemska 
Nadien volgde hij ook lessen jazzpiano bij Nathalie Loriers.

Noah geeft les piano en begeleidingspraktijk aan de Hoofdstedelijke academie en de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem waar hij ook pianobegeleider is.

Aanbod: