Solange Bertrand

Vak: 
Dwarsfluit en Muziekcultuur (momenteel waarnemend directeur)

Ik ben Solange Bertrand. In 2002 ben ik afgestudeerd aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel en een jaar later kon ik aan de slag als leerkracht dwarsfluit aan de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Ik ben bijzonder blij dat ik mijn passie voor de dwarsfluit kan doorgeven. Samen met mijn leerlingen werk ik heel graag mee aan heel diverse projecten van de academie: meespelen in een musical, concerten met andere instrumenten organiseren, samenwerken met de jazz en lichte muziek zijn slechts enkele voorbeelden.

Ik geef ook reeds een aantal jaren AMC in afdeling Zuidpaleis. Gedurende deze les laat ik de leerlingen proeven van muziek in een zeer breed context. Alle muziekgenres komen aan bod en jaarlijks gaan we op stap naar een museum of concert. Sinds kort ben ik ook Algemeen Coördinator van de academie. Indien je met een vraag zit, help ik je graag verder (solange.bertrand@brunette.brucity.be).

Naast het lesgeven treed ik nog regelmatig op met enkele kamermuziekensembles: duo Floghéra (twee dwarsfluiten), ensemble Arabesque (fluit, altviool en harp) en ensemble Mu6 (fluit en strijkers).

Aanbod: