Vincent Ghadimi

Vak: 
piano, groepsmusiceren

Vincent Ghadimi begint zijn muzikale studies in de Academie van Schaarbeek en studeert verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij behaalt er de eerste prijzen van piano (Vanden Eynden) en kamermuziek en een Hoger Diploma Notenleer in het “Conservatoire Royal de Bruxelles”.

Ghadimi studeert verder aan het Conservatorium van Rotterdam waar hij met grote onderscheiding het diploma "Meester in Muziek" voor piano en kamermuziek in de klas van Aquiles Delle-Vigne behaald. Daar volgt hij ook een specialisatie van piano vierhandig en twee piano’s bij Nelson Delle-Vigne Fabbri bij wie hij daarna drie jaar lang in de "Ecole Normale de Musique Alfred Cortot" van Parijs zal studeren.

Masterclasses: bij onder andere Lazar Berman, Zoltan Kocsis, Andrei Nikolsky, Michael Faerman, Peter Eicher .... Verder volgen stages in Mannheim, drie jaar aan het Mozarteum in Salzburg, tijdens het Zomerfestival van Flaine, in Parijs en Braine L’Alleud.

Vincent Ghadimi werd bekroond met twee eerste prijzen op internationale wedstrijden voor piano (1993: Rotterdam "Doelen", 1995 : Spanje "Ibiza international piano competition").

Hij nam ook deel aan de stages rond de Fenomenologie van Muziek (theorie volgens Sergiù Celibidache) met zijn assitent Konrad Von Abel. In dit perspectief voert hij een “performance” uit in de Sint-Jozef school van Sint-Niklaas (2009)Naast zijn carrière als pianist componeerde hij talrijke werken waarvan sommige zijn uitgegeven bij Lantro Music.

In 2005 leidt hij als dirigent koor en orkest in de door hem gecomponeerde kinderopera "Decamero lala" in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel in het kader van Jeugd en Muziek. Later studeert hij terug naar Het Koninklijk Conservatorium van Brussel om met Franklin Gyselynck harmonie en contrapunt te studeren. In 2013 is hij als dirigent maar ook als pianobegeleider voor koor aan het werk.

Aanbod: