top of page

Hendrik Van Eycken

Al van in de lagere school werd mij door de leerkrachten verteld dat ik iets met theater ging doen.

Na veel cursussen en opleidingen is dat ook gelukt. Ik ben begonnen als coach bij de opstart van de Belgische improvisatie liga en werkte freelance als acteur, regisseur en scenarioschrijver voor bedrijfstheater.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de educatieve dienst van Opera Ballet Vlaanderen waar ik als eindregisseur een reeks grote projecten mocht realiseren met diverse scholen en organisaties. Ik speelde en regisseerde er tevens een paar kinderproducties.

Daarnaast ben ik steeds workshops blijven geven aan jongeren en jongvolwassenen via verschillende organisaties. Het was dan ook een logische stap om les te geven in het deeltijds kunstonderwijs.

Ik heb een zwak voor Shakespeare en ben speciaal naar Londen getrokken om mij hierin te verdiepen. Ik maak ook graag theater van poëzie. Dat doe ik meestal in opdracht van culturele instellingen en organisaties. De meeste van die projecten realiseer ik met het theatergezelschap De Zonderlingen.

Voor mij hoeft theater niet in een klassieke opstelling, het kan in open lucht of op minder voor de hand liggende plekken met een voorkeur voor historische gebouwen.

Als theatermaker blijf ik zoeken om mezelf, de spelers en het publiek uit te dagen en te verrassen.

DSC_7102.JPG
bottom of page