CELLO

De cello komt uit de familie van de strijkinstrumenten. Dit instrument is groter dan de viool maar wel wat kleiner dan de contrabas. Bij het bespelen van dit instrument wordt er een mooie, warme en volle klank geproduceerd.

De cello wordt ook altijd zittend gespeeld. De snaren worden met een boog, die in de rechterhand wordt gehouden, aangestreken, terwijl de vingers van de linkerhand de snaren indrukken om de noten te vormen. Er bestaan cello’s in verschillende maten zodat ook jonge kinderen dit instrument kunnen leren.

Je speelt hoofdzakelijk solo’s en repertoire met piano, maar je krijgt ook de kans om in het strijkorkest en het orkest van de academie te musiceren. Een keer per jaar kan je ook meewerken aan een speciaal opgericht cello-orkest dat in samenwerking met andere academies wordt gerealiseerd.

 

Via deze link kan je luisteren naar een andere benadering van dit instrument. 2CELLOS, een bekend cello duo dat populaire muziek speelt, speelt een arrangement van ‘Shape of my heart’ van Sting.


Wanneer je een cello wil huren of na een tijdje zelf wil aankopen, vraag je best advies aan jouw leraar.

Huurprijs

waarborg: €125

huur: €50

Leerkrachten

Aurélia Boven

OPENINGSUREN SECRETARIAAT

Maandag - Vrijdag  15u00 - 20u00

Woensdag               13u00 - 20u00

Zaterdag                  09u30 - 13u30

CONTACT

 

Nieuwland 198, 1000 Brussel

02 279 57 12

academie@brucity.education

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon

Gemaakt door Miriam De Wolf