HARP

De klank van een harp is betoverend mooi!
Dit instrument heeft talrijke snaren in verschillende toonhoogtes waarmee je de meest mooie melodieën kunt creëren. De harp wordt zittend gespeeld, beide handen tokkelen aan de snaren, één hand langs elke kant van het instrument.

Er bestaan twee soorten harpen: de Keltische harp en de pedaalharp. Om te starten leer je spelen op de Keltische harp. Deze is kleiner dan de pedaalharp en heeft geen pedalen. Later kan je overschakelen op de pedaalharp. Het repertoire is zeer gevarieerd. Je kan kiezen uit volksmuziek, klassieke muziek, modern, en zoveel meer om te spelen.

Je speelt hoofdzakelijk solo’s, maar krijgt ook de gelegenheid om in kleine ensembles en het orkest van onze academie te musiceren. Via deze link kan je luisteren naar ‘Clair de la lune’ van Claude Debussy. Deze versie wordt gespeeld door onze leerkracht piano, Vincent Ghadimi, en onze lerares harp, Cécile Marichal. 

Een harp huren op de academie is niet mogelijk, wel is het mogelijk om in de academie te oefenen op de instrumenten. Mocht je graag zelf een harp willen kopen, vraag je best advies aan jouw leraar.

Huurprijs

Dit instrument is niet te huur via de academie

Leerkrachten

Cécile Marichal

OPENINGSUREN SECRETARIAAT

Maandag - Vrijdag  15u00 - 20u00

Woensdag               13u00 - 20u00

Zaterdag                  09u30 - 13u30

CONTACT

 

Nieuwland 198, 1000 Brussel

02 279 57 12

academie@brucity.education

  • YouTube Social Icon
  • Instagram Social Icon

Gemaakt door Miriam De Wolf