top of page

SIGRID ERAERTS

Mijn naam is Sigrid en als klein meisje ontdekte men al snel dat dansen in mijn DNA zat. Als er muziek opstond was het onmogelijk om niet te bewegen voor mij. Door mijn aangeboren lenigheid besliste mijn mama dan ook om me op Balletles te zetten.

Mijn eerste danspasjes zette ik aan de Koninklijke Ballet School José Nicolaes te Diest op 7 jarige leeftijd. Vanaf de eerste les leek het of ik nooit iets anders deed. Ik volgd daarna  les aan de Kunstacademie van Tienen bij mevrouw Jill Depotter en aan de Ballet Humaniora te Leuven onder leiding van Frie Stenuit. Mijn Docenten Dans waren mevrouw Patricia Carey en Maestro Piotr Nardello. 

Tevens werd ik toegelaten aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en aan de Rossela Hightower School in Cannes. Ook werden mijn ouders aangeschreven door de prestigieuze Vaganova School in Rusland. Het leven maakte echter dat ik een andere richting diende in te slaan maar het dansen bleef altijd in mijn bloed en in mijn ziel zitten. Daarom geef ik nu graag deze diepgewortelde passie door aan leerlingen van alle leeftijden.

De kunst van het Klassieke Ballet en Hedendaagse dans doorgeven aan de jongere generatie is voor mij het mooiste wat er is. Hen zien openbloeien en evolueren geeft me energie.  Ik volg tevens vanaf schooljaar 2022-2023 mijn educatief graduaat Dans aan UCLL. Ik kijk ernaar uit om jullie in de les te verwelkomen en jullie de wondere wereld van de dans te laten ontdekken en hoop jullie er blij mee te maken. 

Afbeelding1.jpg
bottom of page