YENTL VANDERLINDEN

Ik ben Yentl Vanderlinden en ik begon op 7-jarige leeftijd met dwarsfluit spelen in de Academie voor Muziek en Woord te Gellik bij Inge Jöerissen. Al snel werd ik lid van de Koninklijke Harmonie Weergalm der Maas Lanaken waar mijn liefde voor muziek en het samen spelen met andere muzikanten verder groeide.

Ik besloot om verder te studeren in de richting muziek en ik startte de bacheloropleiding klassieke dwarsfluit aan het Conservatorium van Maastricht bij Philippe Benoit. Nadat ik deze opleiding voltooide, bleef ik in Maastricht om ook de masteropleiding te volgen bij Philippe Benoit waar ik in 2020 afstudeerde. Daarna ben ik een jaar aan het Koninklijke Conservatorium Antwerpen gaan studeren om in 2021 mijn educatieve masterdiploma te behalen.

Naast een enthousiaste leerkracht ben ik ook lid van het Limburgs BlaasKwintet en speel ik in verschillende harmonieën en orkesten mee, waaronder de Koninklijke Harmonie St.-Martinus Opgrimbie en het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek. Sinds 2019 ben ik de dirigent van de jeugdharmonie in Lanaken (JEGA) waar ik elke week voor een toffe bende sta en hun begeleid met mijn muzikale ideeën.

J_Strijckers_photogr-bew.jpg