DAVIDE GUARINO

In Italië begon ik mijn studie op 19-jarige leeftijd in Accademia Vesuviana della Danza onder leiding van Rosalba Cesare. In korte tijd maakt ik veel vooruitgang en na 2 jaar kreeg ik de kans om te werken in een gezelschap gevestigd in Puglia Giovane Balletto Mediterraneo', met choreograaf Mauro de Candia. 

Door het werken bij de company, kwam ik in contact met vele choreografen en een van hen stelde me de mogelijkheid voor om me te verbeteren als danser en als kunstenaar aan de Dansuniversiteit Arnhem, Artez Dance Academy, met een volledige beurs. Daar ontdekte ik de mogelijkheden om danser-maker te worden en experimenteerde ik op mijn eigen manier als choreograaf.

Na mijn studie kreeg werd ik aangenomen in het bedrijf De Stilte in Breda (NL), met Jack Timmermans. Hierna kreeg ik de kans om een ​​kleine productie te maken met een ballerina van het Tokio Ballet, Miki Tocubuchi.

In juni 2015 verhuisde ik naar Duitsland om te werken in Ballet Pforzheim. Ik had de mogelijkheid om mezelf, als danser en choreograaf, volledig te ontwikkelen, meewerkend aan één productie genaamd Omka, en een dansonderzoek over leiderschap te ontwikkelen.

Na deze ervaring verhuisde ik in 2016 naar Brussel om samen te werken met Compagnie Thor, Thierry Smit. Met deze compagnie kwam ik terecht in verschillende Europese landen en Israël. Gedurende de tijd dat ik in het gezelschap was, maakte ik deel uit van een aantal films, waar ik in een van hen de choreograaf was. Een deel van mijn werk kon ik tonen in Italië. 

sinds september 2015 werk ik als dansdocent aan verschillende dansacademies waar ik mijn kennis en passie deel met mijn studenten.

OPENINGSUREN SECRETARIAAT

Maandag - Vrijdag  15u00 - 20u00

Woensdag               13u00 - 20u00

Zaterdag                  09u30 - 13u30

CONTACT

 

Nieuwland 198, 1000 Brussel

02 279 57 12

academie@brucity.education

  • YouTube Social Icon
  • Instagram Social Icon

Gemaakt door Miriam De Wolf