top of page

MAXIME SNATERSE

Ik ben een veelzijdig pianiste en geef regelmatig concerten in zowel binnen- als buitenland, solo maar ook als kamermusicus in verschillende bezettingen. Ik heb cum laude mijn piano bachelor (2018) en master (2020) behaald bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium in Nederland en ben daarna voor een tweede master piano naar Brussel verhuisd, waar ik bij Aleksandar Madžar aan het Koninklijk Conservatorium heb gestudeerd. In juni 2023 ben ik hier met het hoogst mogelijke resultaat afgestudeerd.

Ik was prijswinnaar bij meerdere concoursen, zowel solopiano als met mijn ensembles, heb masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten als Boris Berman, Lars Vogt en Pascal Devoyon, en nam deel aan internationale zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen en de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg. Ik heb meerdere malen als solist met orkest opgetreden, o.a. met het Promenade Orkest o.l.v. Alexander Geluk, met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets, en het Amphion Collectief. Naast mijn piano solo-optredens speel ik met enkele vaste ensembles: een duo met saxofoon, een duo met cello, een pianoduo en een liedduo.

Verder ben ik sinds 2022 pianist bij Vrienden van het Lied. Ook heb ik deel uitgemaakt van de Jonge Meesters Wilp en werk ik graag mee aan interessante kunstprojecten; als voorbeeld in 2020 de uitvoering van muziektheatervoorstelling ‘Graven’ samen met acteur Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel. Naast mijn activiteiten als uitvoerend musicus geef ik momenteel les op verschillende academies in Brussel.

 

Tevens ben ik in 2019 afgestudeerd van mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en heb ik in 2020 mijn Master Business Administration cum laude afgerond. Op de eerste plaats blijf ik echter een gedreven, enthousiaste pianiste, die de fascinatie voor klassieke muziek zoveel mogelijk wil delen met publiek.

Klik hier voor meer informatie over mij.

Maxime Snaterse - Pianiste (2).jpg
bottom of page