top of page

MICHIEL DE NAEGEL

Michiel de Naegel (1991) begon zijn parcours met klarinetlessen op de academie van Beringen, maar ruilde dat instrument al snel in voor gitaar. Daarmee was het hek van de dam: het spelen van gitaarriffs en tokkelen van klassieke rock-solo’s bleek veel meer zijn ding te zijn.

 

De Naegel ving zijn hogere studies aan met een bachelor en master kunstwetenschappen met oriëntatie musicologie aan de Universiteit Gent. Aansluitend nam hij extracurriculaire vakken op aan het conservatorium, waaronder Inleiding tot compositie door Lucien Posman. Niet onbelangrijk, want de lessen bij Posman vormden de directe aanleiding om het toegangsexamen af te leggen voor scheppende muziek, compositie. Eerst volgde hij compositie bij Posman, later rondde hij zijn masteropleiding af bij Daan Janssens.

Als componist/muzikant is hij thuis in verschillende werelden: van compositie-opdrachten voor onder meer Nemø Ensemble, Koi Collective en Klarafestival, tot zijn eigen muziekgroepen 30,000 Monkies en Youff. Die laatsten situeren zich binnen de genres noise rock en sludge metal. Het is dan ook geen verrassing dat zijn ‘klassieke’ muziek gretig geïnspireerd is op rock- en metal, en omgekeerd.

IMG-20220702-WA0004(1).jpg
bottom of page