top of page

NICO VAN KERCKHOVEN

Ik ben Nico Vankerckhoven, uitvoerend danser, choreograaf en dansdocent aan de Hoofdstedelijke Kunstacademie. Op tienjarige leeftijd zette ik mijn eerste danspasjes in de wekelijkse hiphoplessen. Al snel kwamen daar heel wat stijlen bij zoals modern, jazz, new style en ragga.
Sinds 2010 ben ik steeds actief geweest als choreograaf bij verschillende dansscholen aan de rand van Brussel. Doorheen mijn danscarrière probeer ik altijd nieuwe dingen op te pikken door regelmatig workshops of danskampen bij te wonen zoals Kamata, Move Zone Workshops en Urban Dance Camp (Duitsland). In 2015 en 2018 trok ik tevens naar Los Angeles (USA) om daar lessen te volgen bij Debbie Reynolds Studio, Edge Performing Arts Center en Movement Lifestyle. 

Als uitvoerend danser kon je me reeds terugvinden bij verschillende projecten waaronder Tomorrowland, De Foute Party (Q-Music), Best of Musicals (Musichall) en Belgium's Got Talent.
In 2016 richtte ik mee het danscollectief Empire Crew op, bestaande uit dansers van heel Vlaanderen. Samen werden we in 2016 Belgisch, Europees (te Tsjechië) en Wereld kampioen (te Oostenrijk) HipHop in de crew divisie van HipHop Unite. Momenteel werken we artistiek verder aan onze videoprojecten en organiseren we onze eigen workshops. 

 

Als dansdocent geef ik graag mijn passie en kennis door en ga ik met iedereen op zoek naar hun eigen flow en stijl. We duiken samen in de Hiphopwereld en ontdekken verschillende dansvormen, danspassen en muzikaliteit. Ik kijk er naar uit om samen met jullie te dansen, te experimenteren en de ruimte te vullen met je eigen bewegingsstijl !

unnamed.jpg
bottom of page