top of page

PETRA VAN GOMPEL

Ik ben Petra, danseres, performer en dansdocent aan de Hoofdstedelijke Academie. 

M’n eerste dansstapjes zette ik al op jonge leeftijd, de jazz ballet lessen waar ik wekelijks naar uitkeek gaven me een aanzet om met een opleiding dans op de Kunsthumaniora in Lier te starten. Daarna verhuisde ik naar Rotterdam om me verder te specialiseren in hedendaagse dans op de Codarts Dansacademie en studeerde ik in 2010 af aan de training en research cycle bij P.A.R.T.S..

Sindsdien is Brussel m’n thuisstad gebleven van waaruit ik als creërend en uitvoerend danser internationaal samenwerkte met o.a. Maaike Van De Westeringh, Tânia Carvalho, Luis Marrafa, Fengyi Tan. Ik richtte mee het dansgezelschap Marrafa en StairCase.studio.

 

Het is met veel plezier dat ik m’n passie voor dans deel door artistieke projecten te combineren met lesgeven. De beleving en het plezier in dans zullen centraal staan in m’n lessen om van daaruit samen een diversiteit aan bewegingsmogelijkheden te ontdekken en jullie persoonlijke artistieke traject in dans aan te moedigen. Ik kijk er naar uit om iedereen die interesse heeft in dans te ontmoeten en samen met jullie aan de slag te gaan!

Petra
bottom of page