top of page

WOUTER VERSAVEL

Mijn naam is Wouter Versavel en ik ben saxofonist, dirigent en muziekpedagoog.

Toen ik 6 jaar was kreeg voor de eerste keer een saxofoon in mijn handen en werd ik snel helemaal verliefd op de mooie klank en kleuren van het instrument! Later besloot ik verder te studeren in klassieke saxofoon en na het voltooien van mijn bachelor saxofoon aan het conservatorium van Gent, studeerde ik verder in de saxofoon klas van Vincent David aan CRR Versailles. Ik vervolmaakt mijn studies saxofoon met een diploma  “concertmusicus” in de klas van Simon Diricq aan het koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde hier ook mijn master diploma.

Ik speelde als freelancer bij orkesten en ensembles zoals Brussels Philharmonic, Symfonieorkest van de Munt, Spectra Ensemble, Notabu Ensemble für Neue Musik en andere. Ik ben laureaat van verschillende nationale en internationale wedstrijden voor saxofonisten.

Verder werk ik als artistiek leider van het Belgian Saxophone Choir, een kersvers ensemble vol jong talent uit de Belgische muziekscène en als koordirigent van het Helicante kamerkoor te Meise en Basaltes kamerkoor te Grimbergen. 

Neem zeker eens een kijkje op mijn YouTube kanaal.

 

IMG_2007.jpg
bottom of page