top of page
cello.png

CELLO

De cello komt uit de familie van de strijkinstrumenten. Dit instrument is groter dan de viool maar wel wat kleiner dan de contrabas. Bij het bespelen van dit instrument wordt er een mooie, warme en volle klank geproduceerd.

De cello wordt ook altijd zittend gespeeld. De snaren worden met een boog, die in de rechterhand wordt gehouden, aangestreken, terwijl de vingers van de linkerhand de snaren indrukken om de noten te vormen. Er bestaan cello’s in verschillende maten zodat ook jonge kinderen dit instrument kunnen leren.

Je speelt hoofdzakelijk solo’s en repertoire met piano, maar je krijgt ook de kans om in het strijkorkest en het orkest van de academie te musiceren. Een keer per jaar kan je ook meewerken aan een speciaal opgericht cello-orkest dat in samenwerking met andere academies wordt gerealiseerd.

 

Via deze link kan je luisteren naar een andere benadering van dit instrument. 2CELLOS, een bekend cello duo dat populaire muziek speelt, speelt een arrangement van ‘Shape of my heart’ van Sting.


Wanneer je een cello wil huren of na een tijdje zelf wil aankopen, vraag je best advies aan jouw leraar.

Huurprijs

waarborg: €75

huur: €50

Cello.jpg

Leerkrachten

bottom of page