top of page

CHARLOTTE KNOPS

Ik ben Charlotte Knops en ik begon met viool spelen op 8 jarige leeftijd aan de muziekacademie van Vilvoorde in de klas van Yumika Lecluyze en later aan de muziekacademie van Anderlecht in de klas van Erik Sluys. Al van jongs af aan kwam het besef dat ik van mijn passie mijn beroep wou maken.

Op 17 jarige leeftijd werd ik toegelaten aan het Koninklijk conservatorium Brussel in de klas van Naaman Sluchin en later studeerde ik aan de Hochschule für musik und theater Hamburg in de klas van Tanja Becker-Bender. Uitdaging en muzikale grenzen opzoeken is iets wat voor mij centraal staat. Daarom deed ik mee aan verschillende viool wedstrijden. Zo won ik de eerste prijs op de Belfius Classics, en werd ik laureate van de Osaka International Music Competition 2018.

Als Freelance violiste speelde ik reeds mee in verschillende orkesten en ensembles zoals o.a.: Casco Phil, Ensemble reflektor (DE), Antwerpen Camerata, Symphonia assai, Antwerp Symphony Orchestra, Kamerorkest Vlaanderen, European Philharmonia… In 2018 won ik de auditie voor een academie plaats in het Irish Chamber Orchestra alsook voor het Jeugd orkest Vlaanderen.

Samen met percussionist Titus Franken richtte ik in 2021 het Wilson ensemble op.

Als muzikante vind ik het belangrijk om de jeugd warm te maken voor muziek. Zo ben ik verbonden aan Jeugd en Muziek Brussel als muziekcoach en geef ik les op verschillende muziekacademies waaronder de Hoofdstedelijke Kunstacademie.

236529001_247533720435412_3642362929008813824_n.jpg
Kunstkuur
bottom of page