top of page

CINZIA SCOGLIONERO

Ik ben Cinzia Scoglionero en op mijn acht jaar verhuisde ik van Italië naar België. In dit nieuw land ging ik dansen en acteren op de academie van Zaventem en heb snel van deze hobby mijn studiekeuze gemaakt. Ik studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en volgde daarna de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht (2016-2020). Momenteel rond ik de eenjarige docentenopleiding voor professionals af aan hetzelfde instituut. 

 

In het lesgeven zoek ik spelplezier, ruimte voor experiment en een kritische blik op. Ik heb een fascinatie voor stil spel en de balans met het gesproken woord en mijn lessen zijn een onderzoek plek waar ik samen met mijn studenten iets uit te zoeken heb.

Ik ben een regisseur, choreograaf en docent en ik maak voorstellingen waarin dans, beweging of tekst centraal staan en dit steeds onder de begeleiding van vervreemde dagelijkse geluiden. Mijn voorstellingen zijn op verschillende festivals te zien en ik werk altijd weer aan een nieuw project. (Ik kan niet zo goed stil zitten)

Bezoek mijn website om mijn portfolio te zien en op de hoogte te blijven:
www.cinzias.com 

Cinzia foto.jpg
bottom of page