top of page

MUZIEK

In onze kunstacademie kan je terecht voor lessen muziek in verschillende genres.

We hebben de opties Klassieke Muziek, Jazz-pop-rock, Oude Muziek, Wereldmuziek, Muziek Schrijven en Opera/muziektheater.

  • Kinderen kunnen vanaf 6 jaar starten met muziek- en theaterinitiatie. Indien er voldoende plaats is kunnen ze met een instrument naar keuze beginnen.

  • Kinderen vanaf 8 jaar krijgen een algemene basis + 1u instrument naar keuze.

  • Voor startende jongeren (12+) en volwassenen bieden we specifieke lessen aan.

KLASSIEK

Een opleiding Klassieke Muziek zorgt voor een goede basis die je later kan gebruiken bij het spelen van andere muziekgenres. 

Klassieke Muziek is bovendien erg veelzijdig. Je ontdekt oude muziek, maar ook composities die net geschreven zijn. Dit zorgt voor enorm veel speelvariatie.

Orkest

MUZIEK SCHRIJVEN

Ben je creatief? Heb je zin om zelf muziek te schrijven? 

In deze optie ontdek je hoe de componisten voor jou het deden en ga je zelf aan de slag om je eerste eigen stuk te schrijven. Jouw compositie kan zowel op klassieke muziek, jazz, pop of rock gebaseerd zijn.

Image by Marius Masalar

JAZZ-POP-ROCK

Wil je graag de hits van dit moment leren spelen? Of hou je van een lekkere 
groove en wil je leren improviseren? Dan ben je welkom in de optie Jazz-pop-rock. Je hebt de keuze tussen verschillende akoestische en elektrische instrumenten, maar ook zang. In de combo's en het vocaal ensemble brengen jullie arrangementen van jazz standards of pop- en rocksongs.

Meer info?

Klik dan hier!

Combo

OPERA EN MUZIEKTHEATER

Hou je van opera of muziektheater? Deze optie geeft je de mogelijkheid om samen met jouw medeleerlingen zelf in een opera te spelen.

Mannelijke performer op het podium

OUDE MUZIEK

Wil je je verdiepen in muziek uit de renaissance en barok? Dan is deze optie geschikt voor jou!

Je leert vroege instrumenten bespelen en ontdekt de verschillende stromingen binnen deze muziek. 

Je kan onze leerkrachten hier aan het werk zien!

Meer info?

Klik dan hier

logo groot EMB.jpg

WERELDMUZIEK

Image by Paulo Infante

Wil je graag saz, ney of darbuka en andere percussie-instrumenten leren spelen? Dan is onze nieuwe richting wereldmuziek echt iets voor jou!

Naast het leren spelen van een instrument, word je ondergedompeld in de cultuur die hieraan vasthangt. Dit door bijvoorbeeld culturele uitstappen, workshops, samenspeelmomenten, etc.

bottom of page