top of page
piano.png

KLAVIERKLAS

Van een piano zal je wel al eens gehoord hebben, maar wist je dat dit instrument er niet altijd zo uitzag? Één van de voorlopers van de piano, is het klavecimbel. Beide instrumenten zijn snaarinstrumenten en worden bespeeld met een klavier. Bij de piano worden de snaren aangeslagen door hamertjes, terwijl bij een klavecimbel de snaren geplukt worden door kleine plectra. Dit zorgt ervoor dat ze heel verschillend klinken, ook al zien ze er vergelijkbaar uit!

Als je als instrument 'klavierklas' kiest, krijg je zowel les op piano als op klavecimbel en maak je kennis met de historisch geïnformeerde muziek praktijk. Wist je dat er in Bach's tijd nog geen moderne piano bestond? Veel van zijn muziek is eigenlijk geschreven voor het klavecimbel. Door de verschillende klavieren te bespelen, ontdek je de rijke klankwerelden van zowel de 'oude' als de 'klassieke' muziek. 

Beluister hier het klavecimbel en de piano

Huurprijs

Piano’s of klavecimbels huren op de academie is helaas niet mogelijk. Vraag info aan je leerkracht om een piano of klavecimbel via een andere organisatie te huren of aan te kopen in een gespecialiseerde winkel.

Onze instrumenten kunnen steeds gebruikt worden voor repetitiemomenten.

art wandeling piano 3.jpg

Leerkrachten

n.t.b

bottom of page