top of page

KRIS VERHELST

Kris Verhelst concerteerde in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Japan op zowel historische klavierinstrumenten als op hedendaagse replica (klavecimbel, klavechord en orgel). Haar interpretaties getuigen steeds van een diep inzicht en grondig respect voor de specifieke eigenschappen van elk instrument.


Kris Verhelst studeerde orgel aan het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Chris Dubois en klavecimbel bij Jos Van Immerseel aan het Koninklijk Vlaams conservatorium te Antwerpen. Zij profileert zich niet alleen als soliste, maar bouwde tevens een internationale reputatie op als basso continuo-speelster. Ze concerteert met toonaangevende Barokorkesten zoals Il Gardellino, Les Muffatti, Anima Eterna, Collegium Vocale, La Petite Bande en kamermuziekensembles zoals More Maiorum, Oltremontano, Ricercar Consort, Scorpio Collectief, Vox Luminis, Bruce Dickey & Friends, Concerto Palatino en La Dolcezza. Ze maakte opnames voor de labels Passacaille, Accent, Ramée, Klara, Channel Classics, Mirare, Aliud en EMR.


Als docente klavecimbel, basso continuo en kamermuziek is Kris Verhelst verbonden aan het Conservatorium te Amsterdam en aan de Hoofdstedelijke Kunstacademie te Brussel.

Daarnaast leidt ze regelmatig masterclasses en workshops aan diverse instituten en bij
gespecialiseerde organisaties.

Kris2022 ©FoppeSchut.nl  HighRES.jpg
bottom of page