top of page

REBECCA LEFÈVRE

Ik groeide op in het zuiden van Zweden, waar ik als kind piano en cello speelde voor ik de viola da gamba leerde bij Keren Bruce. In 2006 kwam ik naar België om viola de gamba studeren bij Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daar behaalde ik mijn Master in 2011.

Naast mijn studies in Brussel volgde ik masterclasses bij Wieland Kuijken, Paolo Pandolfo, Jordi Savall en Vittorio Ghielmi. Als freelance muzikant speel ik concerten in Frankrijk, België, Duitsland, Japan en Skandinavië met kamermuziekensembles als Lux Beata, BachPlus, Currende, Trondheim Barokk, Le Concert d’Anvers, The Lab, Duo Calambur, Amaranthus, Artemisia Consort en LinGon. Ik ben eveneens mede-oprichter van het viola da gamba consort Eos Consort dat focust op renaissance polyphonie. Mijn fascinatie voor renaissance muziek bracht me er trouwens toe om renaissance luit te studeren bij with Xavier Díaz-Latorre en Sofie Vanden Eynde.

Naast het standaard repertoire van de viola da gamba ben ik bezig met improvisatie en cross-over projecten met andere kunstvormen.

Ik hou ervan om les te geven omdat ik zo de liefde voor mijn instrument kan delen en zie groeien in anderen.

Klik hier om mij aan het werk te zien.

thumbnail_rebecca%20vdg_edited.jpg
bottom of page